Zomertaart met snickerbodem (veganistisch)

zomertaart met vruchten (veganistisch)

Bereidingswijze:

Voor de bodem:

  • Mix alle benodigdheden in een blender tot je een kleverig deeg hebt.
  • Smeer een taartvorm in met olie.
  • Schep het deeg in de taartvorm en druk goed aan doormiddel gebruik te maken van de achterkant van een eetlepel.
  • Zet de taartvorm in de diepvries.

Voor de vulling:

  • Laat de cashewnoten minsten 6 uur weken in water.
  • Pers de limoenen uit.
  • Smelt de kokosolie.
  • Mix in een blender, behalve de frambozen en de matchapoeder. Mix tot een gladde crème. Proef en voeg eventueel nog agavesiroop of limoensap toe.
  • Giet de 2/3 van de crème in en kom en zet apart
  • Voeg bij de crème die in de mixer zit de frambozen en mix weer. Doe dat in je cakévorm en zet 30 minuten in de diepvries.
  • Mix de apart gehouden crème met de matchapoeder. Haal de cakévorm uit de diepvries en giet de groene crème inde vorm, zet weer voor 30 minuten in de diepvries.

Voor de laag op de crème:

  • Mix de bevroren bosbessenmix met de agavesiroop en smeer dit uit op de taart. Zet de taart voor 4 uur in de diepvries.
  • Haal de taart zo 20 à 30 minuten voor serveren uit de diepvries.
  • Versier met verse frambozen en bestuif met wat matchapoeder.

 

Tip: frambozen kan je ook vervangen door bosbessen of aardbeien.

 

Aantal personen: 
10 à 12
Ingredienten: 

 ± 30 cm lange cakévorm

Benodigdheden:

Voor de bodem:

  • 200 g dadels, ontpit
  • 80 g pinda’s
  • 1 snufje zeezout
  • 2 el natuurlijke pinda’s
  • Olijfolie voor de cakévorm

Voor de vulling:

  • ½ avocado
  • 200 ml kokosroom
  • 100 g agavesiroop
  • 3 limoenen
  • 100 g kokosolie
  • ½ kl vanille-extract
  • 60 g cashewnoten
  • 100 g frambozen, diepvries
  • 1 kl matchapoeder

Voor de laag op de crème:

  • 200 bosbessenmix, diepvries
  • Agavesiroop naar smaak

Voor de topping:

  • Voldoende frambozen om de taart bovenaan helemaal mee te bedekken

 

 

Ideeën

Inschrijven Nieuwsbrief

Cookies en privacy