Over convivium

Nieuwsgierig

Als kleine spruit nam ik de kookpotten al uit de handen van mijn moeder. Als ik daarmee klaar was, snuisterde ik door onze tuin op zoek naar alles wat de natuur te bieden had. Ik was nieuwsgierig, en gebeten om te leren, uren heb ik buiten doorgebracht. Hoe groeien planten en groenten? Wat zit er allemaal in de bodem? Welke invloed heeft dat op de gewassen?

Koken

Die passie vertaalde zich al snel naar mijn tweede liefde: koken. Wat is er mooier dan zélf je groenten/vruchten grootbrengen om ze daarna te gebruiken in allerlei gerechten? Het was snel duidelijk. Een horecaopleiding was voor mij de beste keuze.

Ervaring

Ik slaagde die opleiding met glans en werd in 1987 zelfs genomineerd voor de Zilveren Koksmuts als juniorkok. Die nominatie legde me geen windeieren. Al snel stond ik aan het vuur in diverse gerenommeerde horecazaken. Ik denk nog vaak terug aan die periode. Maar na 11 jaar was het tijd om mijn passie op een andere manier te delen.

Lerarenopleiding

Op zoek naar wat nieuwe certificaten dus. Ik voltooide een lerarenopleiding en een opleiding als compostmeester. Met die behaalde competenties was de cirkel rond. Naast mijn liefde voor het grootbrengen en verwerken van voeding, bleef er enkel nog afval over. Hoewel dat niet het juiste woord is.

Evenwicht

Die resten zijn geen afval maar een grondstof. En door ze correct te verwerken, houden we de natuur in evenwicht. Al snel werd ik gevraagd door diverse scholen en verenigingen om mijn kennis met hen te delen.

Convivium

Ik bundelde al mijn kennis en levenservaring en ging op zelfstandige basis aan de slag onder de naam Convivium. Ik trek het hele land door als ecologisch kook- en tuinconsulent, geef workshops op maat, ben traiteur en bied restaurantservice aan huis aan. Bekijk onze diensten om alle mogelijkheden te bekijken.

Contacteer ons

Als u denkt aan sappige of knapperige groenten, perfect gebakken vlees of vis dat smelt wanneer het op uw tong belandt, bijhorende sausjes en garnituur, denk dan aan Convivium. De natuur en uw gasten zullen u dankbaar zijn.

Contactinfo

Carlo Holsteens

Varendonksesteenweg 13
2230 Herselt

+32 479 18 24 97
Bank: BE53 7805 9033 6353
Ondr: BE 0819.482.328
info@convivium.be
www.convivium.be

Boeken

Ideeën

Inschrijven Nieuwsbrief

Cookies en privacy