Kaasbananentaart

Bananenkaastaart

Bereidingswijze:

  • Leg op de bodem van de springvorm bakpapier.
  • Laat de boter smelten.
  • Doe de gebroken koekjes in een keukenrobot en maal ze fijn.
  • Doe de kruimels in een kom en vermeng de gesmolten boter onder. Zorg dat de koekkruimels alle boter opnemen.
  • Doe dit mengsel in de springvorm. Verdeel het over de bodem en druk goed aan.
  • Zet de springvorm in de koelkast om de bodem te doen opstijven.
  • Klop de room yoghurtdikte stijf.
  • Klop de mascarpone los met de suiker.
  • Meng de room onder de mascarpone en voeg ook het citroensap toe.
  • Pel de bananen en snij het vruchtvlees in plakjes en vermeng ze onder het kaasmengsel.
  • Schept het mengsel op de opgesteven koekjesbodem en strijk het mooi glad, gebruik hiervoor de rugkant van een lepel.
  • Laat de taart minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijdt de chocolade in kleine stukjes of maak er krullen van.
  • Haal de taart uit de vorm.
  • Strooi de stukjes (krullen) chocolade over de taart.

 

Aantal personen: 
8
Ingredienten: 

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 200 g vingerkoekjes
  • 150 g boter

Voor de vulling:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl room
  • 100 g rietsuiker
  • 3 el citroensap
  • 2 bananen
  • 1 reep melkchocolade
  • 2 repen witte chocolade

Ideeën

Inschrijven Nieuwsbrief